15.1.2013

Safe n' sound

Koska alan aika rankasti lipsumaan sisustuksen puolelle tässä hommassa niin antaa mennä kunnolla sitten  vaan. 
Koska mulla möngertää täällä näitä kaikkia avuttomia ötököitä, niinkuin kissoja ja lisko, hiirestä puhumattakaan, kammoan tulipaloa sillä tiedän etten saa kaikkia rakkaitani hätätilanteen tullen pois vaarallisetsa kämpästä. 
Olen kerran ollut tulipalotilanteessa jossa piti poistua niin nopeasti kuin  mahdollista eikä siinä pää toiminut sen vartaa kuin luulisi. Hermostun oikeen kun ihmiset kyselee "mitä pelastaisit palavasta asunnosta!?" ja siihen vastataan "Noh, vaikkapa...lempikengät!". Tiedän että kyseessä on vain leikkisä 'tämä vastaus kertoo millainen olet' kysymys, eikä se oikein meinaa mitään. Mua kysymyksessä eniten ärsyttää se, ettei tulipalo ole mikään hahhaa hassu leikin asia, eikä siinä tilanteessa kun evakuoit itseäsi hengen hädällä ulos palavasta asunnosta tule päähän yhtään järkevää ajatusta. Siinä paniikissa se 'tärkein esine' voi ihan hyvin olla se television kaukosäädin joka on sohvalla siinä vieressä ja kun on palavan asunnon ulkopuolella sitä vaan miettii että miks ihmeessä mä tän kaukosäätimen '"pelastin"?
Eläimet ja tulipalo on siitäkin huono yhdistelmä, että eläimet pyrkivät palolta "turvaan" piiloutumalla. Koita siinä sitten arkaa ja hädissän olevaa eläintä pelastaa mihinkään! Meillä on aina kantokopat eteisessä valmiina, jos äkkilähtö tulee. Pyyheitä pitäisi vielä siihen laittaa, että pahimmassa kiireessä saa vaan kissan käärittyä siihen ja sitten menoks.

Olen siis aivan neuroottinen tulipalojen suhteen. Meillä on tietysti sammutuspeite, jollaisia haluaisin lisää viimeistään sitten jos tulevaan omakotitaloon tulee takka ja sitten on toi ihan uus palo/häkähälytin. Se mitä asunnostamme uupuu, on jauhesammutin. Moderni mummola blogia tänään lueskellessani uusimmassa postauksessa oli ilokseni kauniita jauhesammuttimia, vieläpä ihan ok hintaan!

Niistä inspiroituneena ajattelin päivittää niin omani, kuin teidänkin käsityksenne paloturvallisuustuotteista kauniina, sisustukseen sopivina ja mikä parasta mielenkiintoisina hyötytuotteina!

Ensimmäisenä nämä Moderni mummola blogista bongaamani Safe T jauhosammuttimet. Tässä nämä mun suosikit, värejä, kuvioita ym. oli ihan mieletön määrä, kannattaa selailla sieltä se eniten itseään miellyttävä!

Mitä ilmeisimmin keittion veriso :)


Tämä oli hauskin ja leikkisin, joten tämä on se ihan ykkösvaihtoehto  ja mikäli saan  tulevaan isoon omakotitaloomme vain yhden, se on sitten tämä!


Tästä en sano mitään, on vaan upea! Aika sellanen Jonin näkönen, tää voi stulla johonkin Jonin sikarinpolttelu huoneeseen :D

Myös Fire desing tekee hyvän näköisiä ja hintaisia jauhosammuttimia, omaan silmääni olivat vain turhan urheilujuomapullomaisia.
Tässä nyt kuitenkin se ainoa mun makuun oleva FIRE 11-09-11 brut-malli.
Sitten tietysti niistä jotka jo mainitsin eli sammutus peitteet, niitä ei KOSKAAN voi olla liikaa. Meillä on aika pieni asunto, joten meidän pitäisi pärjätä yhdellä ihan normi kokoisella, mutta itse haluaisin ainakin toisen. Meidän sammutuspeite on ihan normi IKEAlainen, johon olen ajatellut sitten kun löydän sopivan kankaan, ompelevani päällys/säilytys pussin.
Hyvän näköisiä sammutuspeitteitä löytyy myös shoppailtavaksi kuten nämä Ivana helsinki desingin Tiira peitteet edullisimmin if turvakaupasta:


Muita sammutuspeitteitä ja ideoita:


http://susannantyohuone.blogspot.fi/ blogista.
Tämä myös http://susannantyohuone.blogspot.fi/ osoitteesta.

http://wiljamiini.blogspot.fi/ blog

Aika nätti tarkaisu, vaikka sammutuspeite on "omana itsenään".
Sitten päästäänkin näihin, lähiiankoina aika paljon puhuttuihin desing-palovaroittimiin. Yksi suosikeistani on tämä Lento varoitin, nonka saa edullisesti if:in turvakaupasta.
Myös yksi puhuttanut palovaroitin on hollantilaisen suunnottelijan Chick-a-dee varoitin, joka sopii hyvin vaikka lastenhuoneeseen:




Noin, siinäs näitte, ettei turvallisuuden tarvitse olla mitään muuta kuin tärkeää ja hyvä näköistä!
Toivottavasti saan pian kirjoittaa teille perheenlisäyksestämme, kunhan nyt vielämuutaman asian saan sen suhteen selvitettyä! Meidän laumaan on mahdollisesti kotiutumassa TYTTÖ!

Mä jatkan tän flunssan kukistamisen yritystä ennen synttäreitäni, turvallista loppuviikkoa kaikille! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti